Teampac får ny verkställande direktör

Jyri Temonen har tillträtt som VD för Teampac. Temonen, som arbetat i tjugo år inom den teknokemiska branschen, efterträder Hannu Vakkari, som går i pension.

Det är vid en intressant tidpunkt som ledarskapet inom Teampac går vidare. Bolagets omsättning har under de fem senaste åren ökat med tiotals procent. Arbetet för en effektivare produktion och verksamhet har burit frukt, liksom satsningarna på kompetensen inom hälsovården och kosmetika. Coronapandemin har för egen del bidragit till tillväxten.

”Teampac har kunnat fokusera på sådana produkter som det i dagens läge finns en mycket stor efterfrågan på. Vi besitter specialkompetens inom såväl produktion som produktifiering och företaget har investerat djärvt i både expansion av produktionen och produktutvecklingsarbete. Teampac kan göra små och medelstora produktpartier mycket effektivt – det här är en stor konkurrensfördel”, förklarar den nye VD:n Jyri Temonen.

Temonen har arbetat i över 20 år inom den teknokemiska branschen. Han kommer till Teampac från Ecolab, som är en global tillverkare av hygienprodukter för proffs. På Ecolab började Temonen i tiderna som försäljare och har på vägen varit några år utstationerad i Ryssland och Sverige. De två senaste åren hade han ansvaret för Ecolabs verksamhet i Finland.

”Till slut kändes det som att ett par årtionden i en global koncern började vara tillräckligt. För cirka ett år sedan började jag titta mig omkring och söka nya utmaningar. VD-annonsen på Teampac kom emot mig precis i rätt ögonblick. Jag blev mycket intresserad, eftersom Teampac har rätt storlek, mår bra och växer starkt”, säger Temonen.

Försäljning som styrka

”Min bakgrund på Ecolab ger mig mycket stor hjälp också i min nya position. Jag hämtar med mig bland annat försäljningskunskaper. Till mina styrkor räknar jag effektivisering av försäljning, uppbyggande av säljprocesser samt kundrekrytering”, förklarar Temonen.

Temonen säger sig ha imponerats av Teampacs starka kultur av att arbeta tillsammans – man arbetar genuint som ett team, inte i silor – samt av den kundorienterade attityden.

”Jag tror att vi inom fem år är den ledande experten på kosmetika och produkter inom hälsovården i Norden i våra utvalda segment. Vi inte bara tillverkar eller förpackar produkter, utan vi har en egen, stark produktutveckling. Vi är en verklig utvecklingspartner för våra kunder. Det här förutsätter naturligtvis investeringar i såväl människorna som produktionen.”

Sin fritid tillbringar Esbobon Temonen helst i naturen med familjen, ofta med kameran i hand.

Teampac önskar Jyri varmt välkommen! Samtidigt tackar vi Hannu Vakkari, som går i pension. Teampac har under de senaste åren nått en ny nivå – en prestation som vi kan vara stolta över!