INARI Arctic Beauty: naturlig hudvård i samarbete med Teampac

INARI Arctic Beauty är en högklassig hudvårdsserie som hämtar kraft ur arktiska ingredienser. Varumärket är internationellt, men innehållet finskt inuti. Med en bakgrund som specialiserad kvalitetstillverkare av naturkosmetik var finska Teampac därför ett naturligt val som produktionspartner.

Inari Cosmetics

INARI Arctic Beauty är finsk–tyska Sirkku Hahns och Nina Stenbergs nya selektiva kosmetikmärke. Företagarna bor i München men har sina rötter i Finland.

– Kärleken till Finlands arktiska natur i norr förenar oss, berättar Hahn.

Samarbetspartner specialiserad på naturkosmetik

INARI Arctic Beauty har ett finskt innehåll.

– Våra produkter får sin kraft ur norra Finlands orörda natur, dess rena klimat och områdets fantastiska växter och örter. Därför var det också viktigt för oss att produkterna tillverkas i Finland, tillägger Hahn.

För sin produktionsprocess ville duon bakom INARI Arctic Beauty hitta en samarbetspartner som kände till vilka krav naturkosmetik ställer.

– Våra produkter saknar syntetiska konserveringsmedel. Därför är produktionsprocessens produktsäkerhet en nyckelfaktor. Teampac hade den expertis vi behövde. Då Teampac även tillverkar hälsovårdsprodukter kan vi lita på att deras produktionsprocess håller en hög standard, betonar Stenberg.

– Vi var imponerade av Teampacs kundfokus. Det kändes fint att märka att de trodde på vår affärsidé. Vi har haft ett gott samarbete och ser Teampac framför allt som en strategisk partner. Med hjälp av Teampac kan vi i lugn och ro koncentrera oss på att sprida budskapet om INARI ute i världen och utveckla nya arktiska kosmetikprodukter, påpekar Stenberg.

Långvarigt samarbete viktig framgångsfaktor

Försäljningsdirektör Carl Fagerudd från Teampac betonar att företagets affärsverksamhet bygger på ett ansvarsfullt och långvarigt samarbete med olika varumärken. Till företagets kärnkompetens hör utöver kosmetikprodukter även kontraktstillverkning av hygienprodukter och läkemedel.

– Vi vill hjälpa våra kunder att stärka kärnan i sitt varumärke. Vi är en one-stop-shop som hjälper våra kunder att söka lämpliga recept och ingredienser. Vi hjälper även till med registrering, säkerställer att produkterna följer rådande bestämmelser samt tillverkar produkterna pålitligt. Vår kompetens omfattar hela processkedjan från produktdesign till tillverkning och från varumärkesförpackningar till logistik. Naturkosmetika är vår spetsprodukt inom kosmetikbranschen. Dagens konsumenter vill ha högklassiga produkter och naturkosmetikens globala marknadsandel växer i svindlande takt.

Fagerudd berättar hur INARI Cosmetics fann Teampac.

– De hade en färdig produktidé och bra försäljningsargument. INARI hade från början en egen stark vision, vilket jag gillade då deras produkter representerar högklassig selektiv kosmetik. I kosmetikbranschen måste man tro på sig själv och varumärkets ägare måste ha en klar strategi kring något som skiljer dem från massan. Här har INARI Cosmetics lyckats suveränt. Nu är det vår tur att utnyttja vår specialkompetens i att omvandla naturliga råvaror till premiumkosmetik, samt sköta produktionsprocessen från början till slut.

– En annan viktig sak för oss är att alla INARI Arctic Beauty-produkter tillverkas vid produktionsanläggningar som certifierats enligt Europas högsta tillverkningsstandarder GMP ISO 22716, ISO 9001, Nordic Eco Label och ECOCERT, tillägger Sirkku Hahn.