Teampac kasvattaa kokoaan

Teampac kasvattaa kokoaan

Teampac laajentaa tehdastaan. Rakennustyöt ovat käynnissä, ja uudet tuotantotilat otetaan vaiheittain käyttöön kevään 2021 aikana. Laajennus kasvattaa tehtaan pinta-alaa noin 1500 neliömetrillä. Asiakkaille uudistus lupaa entistä parempaa laatua ja toimitusvarmuutta.

Loviisan Liljendalissa sijaitseva Teampacin tehdas on myllerryksen kourissa: tehtaan laajennus on käynnistynyt elokuussa räjäytys- ja kaivuutöillä, joita seuraavat maanrakennus- ja purkutyöt. Uutta päästään rakentamaan loppuvuodesta.

”Tavoitteena on, että toimintojen siirtämistä laajennusosaan päästäisiin aloittamaan heti vuodenvaihteen jälkeen. Siirto tapahtuu vaiheittain ja rakennustyötkin jatkuvat vielä keväällä. Näillä näkymin pääsemme työskentelemään uusissa tiloissa täysimittaisesti kesällä 2021”, tehtaanjohtaja Carl-Magnus Lindroos kertoo.

Lisätilaa varastolle ja tuotannolle

Laajennuksen taustalla on yksinkertainen tarve: lisää tilaa. Teampacin asiakkaiden tuotantomäärät ovat viime vuosina kasvaneet tasaisen varmasti, ja koronapandemian puhkeaminen keväällä kiristi kasvutahtia entisestään. Tarve on etenkin uudelle varastotilalle, mutta myös tuotantotilojen modernisointi osuu hyvään hetkeen:

”Teampac keskittyy yhä vahvemmin terveyssektorin tuotteisiin. Näiden tuotteiden tuotanto edellyttää sekä laitteilta että valmistustilalta paljon, tarvitsemme esimerkiksi puhdastiloja. Uudessa tehtaassa tehokkuus ja hygienia voidaan ottaa entistä paremmin huomioon, eli myös toiminnallisuus paranee. Saamme myös lisätilaa uusille mahdollisille laiteinvestoinneille”, Lindroos selvittää.
Asiakkaille tehtaan laajennus tulee näkymään yhä parempana laatuna ja toimitusvarmuutena. Tuotannon läpimeno nopeutuu, eli tuotteen suunnittelusta ensimmäisiin tuote-eriin kuluva aika lyhenee.

”Myös meidän tehtaalla on innostunut tunnelma, työntekijät odottavat uusia tiloja jo kovasti”, Lindroos jatkaa.
Uudistukset eivät jää tähän: kun tehtaan laajennus on valmis, käynnistyy toimistotilojen laajennus. Kaivinkoneen meteli ei ihan lähivuosina lopu.


Teampacin tehdaslaajennus pähkinänkuoressa:

  • Teampacin tehdas laajenee 1500 neliömetrin verran; laajennuksen jälkeen tehtaalla on tilaa noin 5500 neliötä.
  • Investoinnin suuruus on yli 3 miljoonaa euroa.
  • Rakennustyöt ovat käynnistyneet elokuussa maanrakennus- ja purkutöillä, pääurakoitsijana toimii Kymenlaakson rakennus Oy.
  • Toimintojen siirtäminen laajennusosaan alkaa vaiheittain tammi-helmikuussa 2021 ja kestää aina kesäkuulle saakka.
Teampacin uusi tuotantopäällikkö Aleksi Kyrö

Teampac osana Apodanin menestysreseptiä

Apodan on innovatiivinen kansainvälisesti toimiva tanskalaisyritys, joka kehittää ja myy lääkinnällisiä laitteita potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Yhtiön toimintaa ohjaa vahva visio loppukäyttäjän terveyden ja elämänlaadun…

Lue lisää

Teampac Kauppalehden Kestomenestyjät-listalla

Ylpeänä kerromme, että Teampac on mukana Kauppalehden Kestomenestyjät-listalla! Menestyjä-sertifikaatti on merkki siitä, että yritys on tunnustetusti parempi kumppani. Teampac kuuluu noin 8 prosentin joukkoon suomalaisista…

Lue lisää

Teampac mukana tukemassa Team Rynkebytä

Teampac mukana tukemassa Team Rynkebytä Teampac sponsoroi Karl-Magnus Lindforsin kautta kansainvälistä Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkuetta, joka pyöräilee Pariisiin kerätäkseen rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tällä kaudella…

Lue lisää