Repolar Pharmaceuticals: ”Uskomme tuotekehityksessä yhteistyön voimaan”

Abicin - The resin-based products of Repolar PharmaceuticalsRepolar Pharmaceuticalsin pihkapohjaiset tuotteet tarjoavat ominaisuuksiltaan kilpailukykyisiä vaihtoehtoja haavan- ja ihonhoitoon. Osa yrityksen eläimille suunnatuista tuotteista hipoo myynniltään jo Suomen markkinajohtajuutta.

Sopimusvalmistajaksi haluttiin Teampac, joka pystyy tukemaan tuoteprosessien kaikissa vaiheissa.

Repolarin taustalla on ryhmä suomalaisia tiedemiehiä ja lääkäreitä, jotka kiinnostuivat pihkan kansanperinteessäkin tunnetuista haavanhoidollisista ominaisuuksista. Useita kliinisiä ja laboratoriotutkimuksia myöhemmin tulokset ovat kiistattomat ja tuoteperhe kasvaa. Tuoteportfolioon kuuluvat esimerkiksi Abilar-pihkasalva haavanhoitoon, Abicin-pihkalakka kynsisienen hoitoon sekä eläintenhoitoon AniVox korvahuuhde, AniLavo-hoitohuuhde ja AniWipe-hoitopyyhe. Valmistuksesta huolehtii Teampac.

– Pihkan ominaisuudet ovat vakuuttavat hankalissakin tapauksissa, kuten sääri- ja makuuhaavoissa. Se on laajakirjoisesti anti-mikrobinen tuote, joka toimii bakteereita ja sieniä vastaan, kertoo Repolarin toimitusjohtaja Paavo Heikkinen.

Pihkalla pystytäänkin haastamaan jopa perinteinen antibioottivoide, sillä pihkalle ei synny resistenttejä bakteerikantoja. Se tehoaa hyvin myös sairaalabakteereita vastaan. Tämän lisäksi pihka ei monista muista aineista poiketen kirvele, se on iho- ja soluystävällinen ja sillä on tulehdusreaktioita rauhoittava vaikutus. Pihkapohjaisella tuotteella myös haavan sulkeutumisaika on nopeampi ja arpeutuminen vähäisempää.

– Pihkan käyttömahdollisuudet ovat laajat ja monilta osin vielä tuntemattomatkin. Tutkimme esimerkiksi sen käyttöä kosmetiikassa tai pintojen pitkäkestoiseen ja myrkkyjä turvallisempaan desinfiointiin.

 

Asiantunteva sopimusvalmistaja tukee jo tuotekehityksessä

Tuotekehityksessä Repolar Pharmaceuticals uskoo yhteistyön voimaan. Teampac valittiin sopimusvalmistajaksi, sillä Repolar halusi kumppanin, jolla on nimekäs asiakaspohja sekä testatut tuotantolaitteet ja menetelmät.

– Teampac auttaa meitä jo tuotteen formulointivaiheessa. Kerromme millaista tuotetta haemme, ja he auttavat sopivien ainesosien valitsemisessa pihkakomponentin rinnalle. Tämä on arvokasta apua meille. Heillä on hyvä kemisti, joka osaa kertoa mitkä ainesosat auttavat esimerkiksi tuotteen imeytymisessä, Heikkinen sanoo.

Pitkän yhteistyön tulos näkyy prosessin toimivuudessa.

– Reseptin lisäksi on tärkeä ymmärtää, miten ainesosat sekoitetaan, missä järjestyksessä ne lisätään ja missä lämpötilassa tuoteseos valmistetaan. Näissä asioissa Teampac osaa toimia itsenäisesti ja kertoa meille mitä kannattaisi tehdä. Oma työmme vaikeutuisi huomattavasti, jos sopimusvalmistaja pyytäisi vain valmiin reseptin ja työohjeet. Kun valmistajalla on jo kokemusta muillekin tekemisestä, asiat menevät nopeasti kohdalleen ja saadaan nopeasti valmista.

Repolarin tuotteita tehdään Medical Device – eli lääkinnällisten laitteiden statuksella. Kun tuotteita käytetään avoimiin haavoihin, on työohjeiden oltava kunnossa. Sekä Repolarilla että Teampacilla on käytössään ISO 13485 -laatujärjestelmä, jolla laadun taso varmistetaan ja pystytään myös tarvittaessa jäljittämään. Tuotteet ovat reseptivapaita ja niitä myydään kuluttajien lisäksi myös suoraan sairaaloille, mm. TAYS:iin, TYKS:iin ja HUS:iin.

 

Kasvu tehdään luonnon ehdoilla

Repolarin tuotteet ovat saaneet erinomaisen vastaanoton ja kasvua lähdetään hakemaan kotimaan lisäksi myös ulkomailta. Osa yrityksen eläinten hoitoon tarkoitetuista tuotteista kolkuttelee ensi vuonna jo Suomen markkinajohtajan paikkaa. Koska Repolar on tutkinut ja tehnyt pihkapohjaisia tuotteita jo vuosia, se tuntee myös niiden pitkäaikaisvaikutukset. Kansainvälinen kasvu tehdään Pohjois-Suomen raaka-ainevarantoja kunnioittaen.

– Käyttämämme pihka kerätään puiden luonnollisista vauriokohdista eli puita ei katkota tai viilletä. Pihka on siitä tuottoisa raaka-aine, että positiiviset vaikutukset saadaan aikaan hyvin pienillä pitoisuuksilla. Siksi nykykapasiteettimme riittää kattamaan myös kansainvälisen kasvun.

Joulukuussa yritykseltä tuli markkinoille uusi pihkapohjainen käsivoide Abicare Creme, sekin Teampacin valmistamana.

Teampacin uusi tuotantopäällikkö Aleksi Kyrö

Teampac osana Apodanin menestysreseptiä

Apodan on innovatiivinen kansainvälisesti toimiva tanskalaisyritys, joka kehittää ja myy lääkinnällisiä laitteita potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Yhtiön toimintaa ohjaa vahva visio loppukäyttäjän terveyden ja elämänlaadun…

Lue lisää

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää joulua!

Haluamme kiittää teitä kuluneesta vuodesta ja toivottaa oikein rauhaisaa joulun aikaa. Aiempien vuosien tapaan me Teampacilla halusimme lahjoittaa joululahjavarat hyvään tarkoitukseen. Lähdimme tiimisponsorina mukaan Team…

Lue lisää

Teampac kasvattaa kokoaan

Teampac laajentaa tehdastaan. Rakennustyöt ovat käynnissä, ja uudet tuotantotilat otetaan vaiheittain käyttöön kevään 2021 aikana. Laajennus kasvattaa tehtaan pinta-alaa noin 1500 neliömetrillä. Asiakkaille uudistus lupaa…

Lue lisää